Sekce pro mládež ČBK 

Ahoj, 

jmenuji se Lucka, je mi 19 let a poměrně od malička chodím do kostela, k víře mě přivedli rodiče. 

Dlouho jsem přemýšlela, jak začít psát tento blog, ale poslední dobou mě to nutí čím dál tím více a proč nevyužít web pro mladé lidi, kteří myslím mají stejný názor jako já. 

 

Mladé lidi ve farnostech 

  • hodně často se potkávám s mladými a sleduji je na sociálních sítích, většina z nich nemá společenství, kněz ve farnosti na mládež nemá čas , protože má moc administrace, povinnosti, mladé lidi tak nemají živé společenství a to je velká chyba. Víte proč? Protože mladé lidi jsou velkou nadějí a budoucností pro církev jako celek a upřímně si řekněme, že například taková Morava a Slezsko má více mladých věřících, kde jsou společenství, ale pořád je většina, kde nejsou vůbec a mladí lidé by chtěli. Možná si říkáte, hele u nás v brněnské diecézi, olomoucké to funguje dobře, ale prosím, myslete na ostatní kraje, kde je to velmi slabé a taková je realita, ale česká církev, všeobecně sekce pro mládež by s tím něco měla dělat!

Diecézní centra pro mládež 

  • diecézní centra pro mládež mají finance a mají pořádat akce pro mladé lidi. Dalo by se říct, že každý spirituál mládeže v diecézi by měl mít na-starost celkově mládež v diecézi a měl by dohlížet na to, aby se takové společenství tvořilo, ovšem v některých diecézích tomu tak opět není. Příklad - DCM Plzeň pořádá akci pro mladé lidi z celé diecéze a na akci přijede 8 mladých lidí? Je to v pořádku? Kde je chyba?

 

Sekce pro mládež 

  • sekce má celkově nastarost mládež v České republice a dohlížet na to, aby vše fungovalo tak jak se má. Má plně podporovat mladé lidi v jejich nápadech a zájmech! Co vlastně dělá sekce pro mládež? Připravuje setkání mládeže, celosvětové dny, animátoři a ? Neměl by se snažit víc provádět evangelizaci? Vymyslet něco pro mladé lidi?  Vím, každý máme asi jiné názory, ale velkým příkladem pro nás může být projekt Godzone, letos do Bratislavy jelo strašně moc lidí z České republiky, protože vidí, že takové akce mají smysl a ne jen kulturní zážitek. Byla bych velice ráda, kdyby se sekce zajímala o nějaké takové turné, nebo něco vymyslela, protože je to potřeba. Česká republika to potřebuje, všichni to víme.

Velké díky patří instagramu signálů, kteří se snaží poslední dobou mladým lidem přinášet Krista i skrze sociální sítě. Třeba signály také začnou pořádat nějaké akce s podporou Sekce pro mládež, schopné lidi tam jsou, vím, jak ten klučina Mikuláš točil na festivalu United videa a bylo to super, oslovit mladé lidi. 

 

Omlouvám se, ulevila jsem si, protože prostě se modlím každý den, aby to bylo lepší a ám pocit, že je to horší a horší a je to pravda. Myslím, že i někteří biskupové o tom ví a snad i oni budou konat. 

 

Mějte se 

 

Lucka